SSL Certificaat

MSW/SCIENCE/NaSk
Het is regelmatig in het nieuws, onversleutelde data-overdacht zorgt voor ongewenste meekijkers en dus voor problemen. Om deze reden hebben wij een SSL certificaat ingeprogrammeerd. Op deze manier vindt er een versleutelde data-overdacht plaats tussen uw device en onze server. Meekijken wordt op deze manier erg lastig!

Opgeleverd: November 2017

 

"Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer).

Doordat SSL certificaten een beveiligde sleutel koppelen aan de connectie van een website kunnen gegevens live ge├źncodeerd bewaard worden waardoor deze veilig ingevoerd kunnen worden zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen.

Op die manier kunnen met name logingegevens zoals wachtwoorden en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat.

Wat is SSL?

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden.

SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser (via poort 443) wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. Daardoor is (een gedeelte van) de website ook alleen via https:// te bereiken op het internet."
-domeinwinkel-